LEJEBOLIG I KØBENHAVN

- din genvej til en ny lejlighed

 PRØV OGSÅ: SE TILBUDENE FRA GRÆNSEBUTIKKERNE I TYSKLAND

 
FORSIDEN
KOLLEGIER
LEJLIGHEDER
BOLIGFORENINGER
>VÆRD AT VIDE<
LÅN TIL DEPOSITUM
BREDBÅND & TELEFONI
KONTAKT OS
LINKS

SPAR PENGE

Vi har lavet nogle prisguider til dig så du kan spare mange penge og få de bedste produkter. P.t. har vi prisguider inden for følgende kategorier:
WEBHOTELLER
MOBILT BREDBÅND
BREDBÅND
MOBILTELEFONI
BLÆK & TONERE
ANDRE SPARETIPS
- spar penge allerede i dag.

POOLHUS

Book det i dag!

VÆRD AT VIDE

Når du har fundet din nye lejlighed er der en række forhold du skal tage stilling til.

1. LEJEKONTRAKTEN  -   Hvordan ser din lejekontrakt ud. Overtages lejligheden istandsat, skal den højst sandsynligt også leveres istandsat når du engang forlader din lejlighed igen. Du skal være opmærksom på lejekontraktens særlige bestemmelser under individuelle aftale. Heri står det specificeret hvordan lejemålet skal afleveres igen. Nogle gange kan det blive en dyr fornøjelse af forlade sin lejebolig uanset om det er privat lejemål eller en andelsboligforening. Følgende eksempler på hvordan lejligheden skal ny istandsættes igen:
MALING - Skal lejligheden nymales ved udflytning. Mange lejemål har krav om at lejligheden skal nymales igen ved udflytning, men det er noget man som lejer kan lægge til side til løbende mens man bor der. Lad os antage en 2-værelses lejlighed som afhængig af hvor den ligger i landet og hvordan den er indrettet, måske vil koste mellem 7.000 - 13.000 kr. at få nymalet. Hvis du forventer at bo der i 3 år skal du derfor lægge mellem 194 - 361 kr. til side hver måned.
ELEMENTER/INVENTAR - Værre ser det ud hvis du f.eks også skal betale for udskiftning af nye køkkenelementer og inventar, så kan regningen begynde at løbe op i mange tusinde kroner. Vi har set eksempler på at regningen kan løbe op over 30.000 kr. i en udflytning af en 2-vær lejlighed. Håndværkere er dyre herhjemme, så nyt er altid dyrt, og skal den nye lejer også have det nyt, ja så er der kun en til at betale, og det er dig som lejer.
FLISER PÅ BADEVÆRELSE - Undgå at bore i fliserne på badeværelset, så undgår du en regning for udskiftning af fliser når du flytter.
AFLEVER DIN LEJLIGHED I FLOT STAND - Hvis du afleverer din lejlighed igen i en flot stand, vel rengjort osv, tage kalken fra håndvasken og toilettet, så når du skal have foretaget en udflytningsrapport at det fremstår at du har velholdt den godt, så vil en ejendomsinspektør gå den hurtigere igennem, men finder ejendomsinspektøren kritisable forhold øger du chancen for at vedkommende går det hele ekstra grundigt igennem.

2. INDFLYTNINGSRAPPORT - Når du flytter ind i din nye lejebolig skal der normalt laves en udflytningsrapport, der beskriver lejemålets stand ved indflytningen, her gennemgås alle detaljer i lejligheden, som f.eks. maling, inventar, gulve, karme, skabe, døre, badeværelseselementer, hårde hvidevarer osv. Vi anbefaler at når du har underskrevet indflytningsrapporten at du selv straks herefter går lejligheden igennem og selv tjekker at alt er i orden, og finder du fejl eller mangler at du straks underretter udlejeren om disse forhold. Ellers risikerer du at det er dig selv der kommer til at hænge på regningen.

3. UDFLYTNINGSRAPPORT - Når du engang flytter ud af lejligheden igen skal der laves en udflytningsrapport. Her sammenlignes udflytningsrapporten med indflytningsrapporten for at konstatere hvilke forhold der skal udbedres og hvem der skal afholde udgiften hertil.

> LÆS OGSÅ MERE OM LÅN TIL DEPOSITUM<

>LÆS OGSÅ MERE OM BREDBÅND & TELEFONI<